Vos Logistics

28 september 2021 | Roosendaal

 

Vos Logistics is specialist in een breed scala aan transport- en klantspecifieke logistieke diensten. Dingen eenvoudig, beheersbaar en efficiënt maken voor onze klanten is waar we in geloven. We vereenvoudigen. Koste wat het kost. Met een netwerk van 30 eigen vestigingen is Vos Logistics actief in heel Europa.

Risico’s benaderen in PGS 15 & PGS 37 Nieuwe Stijl

Heliumweg 2, 4706 NT Roosendaal

Wat kan ik verwachten van de nieuwe richtlijn voor de opslag van li-ion batterijen? En van de PGS 15 Nieuwe Stijl? Hoe vul ik het onderwerp ‘Incidentbestrijding’ in bij mijn bedrijf? En hoe gaat een bedrijf als Vos Logistics om met het oefenen van scenario’s? Zomaar wat vragen die centraal staan bij deze ‘Chemie on Tour’ van de chemische keten. Thema van deze Tour is ‘Risico’s benaderen in PGS 15 & PGS 37 Nieuwe Stijl’.

Met ‘Chemie on Tour’ slaat de chemische keten een brug te tussen de vele goede praktijken die beschikbaar zijn binnen de sector en de kennis hierover. Meerdere tournees langs verschillende chemische locaties bieden deelnemers de mogelijkheid om op locatie kennis en ervaringen uit te wisselen en deze kennis in de praktijk toegepast te zien worden.

Tijdens de Tour zullen lezingen verzorgd worden door Elske van de Fliert (Zero-e/Voorzitter PGS 37 commissie), Alwin van Aggelen (Sr. Risk Management Consultant bij A-RisC), Stéphane Santy (Expert gevaarlijke stoffen/voorzitter DSGA-examencentrum ESI) en Eveline Vermeulen/Frank Schets (Vos Logistics). Daarnaast worden de best practices bij een grote logistieke onderneming zoals Vos Logistics toegelicht en op locatie bekeken. 

LET OP: Deze CHEMIE ON TOUR is volledig VOL geboekt. Gelieve niet meer aan te melden!

HET PROGRAMMA

28 September 2021, Heliumweg 2, 4706 NT Roosendaal

Thema: Risico’s benaderen in PGS 15 & 37 Nieuwe Stijl

 

09:30
10:00
10:05 – 13:00
(incl. koffiepauze)

 

 

 

 

 

13:00 – 13:30
13:30 – 14:15
14:30 – 15:30
Ontvangst op locatie
Opening 
Sprekers chemie:

– Eveline Vermeulen en Frank Schets (Vos Logistics) – Leren van calamiteiten in het magazijn: theorie en praktijk liggen helaas niet altijd in lijn
– Elske van de Fliert (Zero-e) – Opslag van li-ion batterijen: wat te verwachten van de nieuwe PGS37-richtlijn?
– Alwin van Aggelen (A-RisC) – Risicobenadering PGS 15 nieuwe stijl
– Stéphane Santy (ESI) – Incidentenbestrijding: een kost of een investering?

Lunch
Rondleiding op locatie
Aansluitend op de CoT zal de ledenbijeenkomst van de VNCW plaatsvinden
Eveline Vermeulen & Frank Schets

Eveline Vermeulen & Frank Schets

Vos Logistics

Leren van calamiteiten in het magazijn: theorie en praktijk liggen helaas niet altijd in lijn

Wat zijn de effecten in het magazijn na een calamiteit (bv een brand of een onbedoelde schuimblussing)? Kun je dan vertrouwen op de informatie van je leveranciers, keuringen en installaties vanuit de bouw? Dit zijn de leringen uit de praktijk bij Vos Logistics

ir. Elske van de Fliert

ir. Elske van de Fliert

Zero-e

Opslag van li-ion batterijen: wat te verwachten van de nieuwe PGS37-richtlijn?

Waar moet u aan denken bij de PGS37 richtlijn? Wat is de planning? Wat is er al wel en wat is er nog niet bekend? Aan welke risico’s moet u denken en wanneer is dit voor u relevant? Op deze en andere vragen gaat Elske van de Fliert, voorzitter van het PGS37 team, in.

ir. Alwin van Aggelen

ir. Alwin van Aggelen

A-RisC

Risicobenadering PGS 15 nieuwe stijl

Alwin van Aggelen is als facilitator en tekstschrijver betrokken bij de totstandkoming van de PGS 15 nieuwe stijl. Centraal in deze PGS nieuwe stijl staat de risicobenadering. Hierbij worden op basis van scenario’s die kunnen leiden tot een midden of hoog risico bepaald welke doelen en maatregelen noodzakelijk zijn. Hoe komen deze scenario’s tot stand en hoe wordt bepaald wat wel en geen relevant scenario is voor de PGS 15? Hoe worden deze scenario’s vertaald naar doelen en maatregelen? Deze en andere onderwerpen komen aan bod tijdens zijn presentatie.

Stéphane Santy

Stéphane Santy

ESI

Incidentenbestrijding: een kost of een investering?

Incidentenbestrijding is geen woord, maar een begrip welke eigenlijk allesomvattend moet zijn, maar waarvan niemand op voorhand de inhoud en kostprijs kan weten. Hoe begin je er aan in je onderneming? Welke adviseurs hebben een rol te spelen en wie heeft wanneer welk bevoegd gezag? Wat doe je zelf en wanneer heb je gespecialiseerde hulp nodig?

Stéphane Santy, Belgisch Gerechtelijk deskundige en voorzitter van DSGA-examencentrum ESI, gaat in op al deze vragen tijdens de Chemie on Tour.