Selecteer een pagina

Noodprocedures voor lithium-ion batterijen

28 september 2023 | Arnhem

De risico’s bij een brand met lithium-ion houdende energiedragers, zoals ‘thermal runaway’ – het thermisch op hol slaan van een lithium-ion batterij, zijn bekend. Voor bedrijven die dit soort batterijen gebruiken/opslaan zijn er echter onvoldoende handvaten en instructies om branden te bestrijden en te weten op welke wijze er verder gehandeld moet worden als de brand onder controle is. Op 28 september 2023 gaan we bij Brandweer Trainingscentrum Arnhem luisteren naar een aantal zeer informatieve en boeiende lezingen. Daarnaast gaan we een aantal verschillende scenario’s live zien, waardoor we met ogen kunnen zien wat de gevaren zijn en welke handelingsperspectieven mogelijk zijn.

Brandweer Trainingscentrum Kleefse waard

Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem

De PGS37-2 is in concept verschenen. De scenario’s en maatregelen staan nu op papier, maar wat betekent dat nu in de praktijk? Welke handelingsperspectieven hebben we wanneer we te maken hebben met een beginnende brand met batterijen of wat te doen wanneer de sprinkler zijn werk heeft gedaan en de pallets staan nog in de stelling?

Zomaar wat vragen die centraal staan bij deze ‘Chemie on Tour’ van de chemische keten met het thema ‘Noodprocedures voor lithium-ion batterijen’. Met Chemie on Tour slaat de chemische keten een brug tussen de vele goede praktijken die beschikbaar zijn binnen de sector en de kennis hierover. Tijdens de Tour zullen lezingen verzorgd worden en zullen we live demonstraties zien. Kortom; scenario’s met lithium-ion batterijen niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Erg interessant dus. Meld je nu aan!

 

HET PROGRAMMA

Westervoortsedijk 73, 6827 AV  Arnhem

 

09:30
10:00
10:05 – 13:00
(incl. koffiepauze)
13:00 – 13:30
13:30 – 16.00
16:00 – 16:30
Ontvangst op locatie
Opening 
Sprekers chemie: binnenkort volgen de namen.

N.B.T.

Lunch
Scenario’s!
Borrel