Hutchison Ports ECT

3 April 2020 | Maasvlakte Rotterdam

 

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) behoort tot de leidende en meest geavanceerde containerterminal operators van Europa. ECT exploiteert in Rotterdam de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal. Beide gelegen op de Maasvlakte, direct aan de Noordzee. 

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT)

Europaweg 875, 3199 LD Maasvlakte Rotterdam

Wat mag je verwachten van een container terminal? Welke risico’s loop je bij het werken met begaste containers? En hoe is het gesteld met de cyber security in de haven?
Zomaar wat vragen die centraal staan bij de derde ‘Chemie on Tour’ van de chemische keten die plaats zal vinden bij bij Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT). ECT behoort tot de leidende en meest geavanceerde containerterminal operators van Europa en exploiteert in Rotterdam de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal. Beide gelegen op de Maasvlakte, direct aan de Noordzee.

Namens ECT zal Peter Verschoor, Sr. Business Manager Shippers, spreken over wat je als klant nu, en in de toekomst mag verwachten van een container terminal. Hoogleraar toxicologie Martin van den Berg gaat in op de risico’s van blootstelling aan toxische stoffen, waar het onderwerp containerbegassing ook ter sprake zal komen.  Daarnaast zal Ward Veltman, Cyber Security & Risk Officer bij FERM, toelichting geven op het port cyber resilience programma: een publiek-private samenwerking om bewustwording te creëren over cyberdreigingen. FERM is onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma, een initiatief van Deltalinqs, Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en de politie.

De Tour wordt afgesloten met een rondleiding bij ECT waar de best practices rondom het handelen van containers in de praktijk bekeken zullen worden.

  

Meld je nu aan!

*Gratis voor medewerkers werkzaam bij bedrijven welke aangesloten zijn bij de volgende brancheverenigingen: VNO-NCW, VNCI, VNPI, VOTOB, VHCP, VVVF, VvA, VNCW, Binnenvaart Logistiek NL, Velin, World Class Maintenance, Vereniging Afvalbedrijven, NVDO, VOMI, NVVK en SSVV.

HET PROGRAMMA

3 april 2020, Europaweg 875, 3199 LD Maasvlakte Rotterdam

10:00
10:30
10:35 – 11:05
11:10 – 11:40

11:45 – 12:15

12:30 – 13:00
13:00 – 14:00
Ontvangst op locatie
Opening 
De toekomst van de container terminal

Peter Verschoor – Sr. Business Manager Shippers – Hutchison Ports ECT

Risico’s van stoffen: Hoe worden die door toxicologen bepaald?

Prof. Dr. Martin van den Berg – Emeritus Hoogleraar Toxicologie – Universiteit Utrecht)

Het port cyber resilience programma FERM

Ward Veltman – Programmamanager / Cyber Security & Risk Officer – FERM

Lunch
Rondleiding op locatie