Op 28 september 2023 gaan we bij Brandweer Trainingscentrum Arnhem luisteren naar een aantal zeer informatieve en boeiende lezingen en gaan we praktijktesten uitvoeren. De afgelopen maanden hebben we flink veel inschrijvingen binnen gekregen en inmiddels zitten we (meer dan) vol.

Voor bedrijven die dit soort batterijen gebruiken/opslaan zijn er onvoldoende handvaten en instructies om branden te bestrijden en te weten op welke wijze er verder gehandeld moet worden als de brand onder controle is. De risico’s bij een brand met lithium-ion houdende energiedragers, zoals ‘thermal runaway’ – het thermisch op hol slaan van een lithium-ion batterij gaan we op 28 September van dichtbij bekijken. Voor deze Chemie on Tour is meer dan genoeg animo en aanmelden kan dus niet meer. Van alle praktijktesten zullen echter filmpjes en foto’s gemaakt worden welke in een later stadium beschikbaar komen voor een breder publiek.