Er zijn in de chemische keten veel goede praktijken beschikbaar, maar de kennis daarover schiet nogal eens te kort en de vertaling van theorie naar praktijk blijkt vaak ook lastig. Een tournee langs verschillende chemische locaties geeft de sector de mogelijkheid om op locatie kennis en ervaringen uit te wisselen. Van de juiste wijze bij het lossen van tankwagens en innovatie in petrochemie tot de brandwerendheid van bouwmaterialen en het aankaarten van problematiek, de onderwerpen zullen talrijk zijn. De opzet van ‘Chemie on Tour’ is dat de theoretische kennisoverdracht op locatie direct gevolgd wordt door het in de praktijk bekijken en het behandelen van een aantal goede praktijken.

De eerste ‘Chemie on Tour’ zal plaatsvinden bij SACHEM Europe B.V. Op 2 oktober 2019 zullen diverse sprekers die werkzaam zijn binnen de chemische keten hun kennis van de theorie aan de praktijk koppelen, waaronder het aanpakken van revisievergunningen, het werken met BBT’s en het toepassen van smart maintenance. Daarnaast verzorgt Petronel Bijlsma, oprichter en directeur van FirmLeaders, een interactieve presentatie over leiderschap in de chemie. De tour wordt afgesloten met een rondleiding bij SACHEM Europe B.V.

Aanmelden kan via www.chemie-on-tour.nl